1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Παγώνη: Πενταπλάσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα
Παγώνη: Πενταπλάσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

Παγώνη: Πενταπλάσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

0

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προειδοποιεί για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία μιλώντας για τον πενταπλασιασμό τους μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε η κ. Παγώνη, την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» έγιναν 5 εισαγωγές περιστατικών Covid, ενώ σήμερα το πρωί μετά το τέλος της εφημερίας, οι εισαγωγές ανήλθαν σε 25.

Με τα λεγόμενα της ίδιας, η πλειοψηφία των νοσοκομειακών εισαγωγών σχετίζεται κυρίως με τους ανεμβολίαστους, αφού το 70% όσων εισήχθησαν δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ το 30% έχει λάβει μόνο την πρώτη δόση. Σχετικά με τη διάμεση ηλικία των ασθενών, η κ. Παγώνη δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η μετάλλαξη Δέλτα δε βλέπει ηλικίες», διότι οι ασθενείς που καταγράφονται είναι από 27 έως 85 και 90 ετών.

«Εάν συνεχίσουμε έτσι, το peak θα φτάσει πολύ νωρίτερα από τον Αύγουστο», ανέφερε και τόνισε πως η κατάσταση πρόκειται να δυσκολέψει. «Θα αρχίσει μία πίεση στο σύστημα που δεν ξέρω πού θα βγει. Εάν προχωρήσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε τις 300 και 400 εισαγωγές την μέρα». Επίσης, συμπλήρωσε ότι δε θα αποφύγουμε την τρίτη δόση του εμβολιασμού, η οποία ενδεχομένως θα διενεργηθεί με εμβόλιο mRNA.

Συγχρόνως, για τους αντιεμβολιαστές, η κ. Παγώνη σχολίασε πως πιθανώς ο τρόπος προσέγγισης της συγκεκριμένης ομάδας έπρεπε να είναι πιο οικείος. «Οι προσωπικές απόψεις των ανθρώπων είναι σεβαστές. Αλλά οι προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να συγκριθούν με τις επιστημονικές μελέτες. Αυτή είναι η διαφορά. Ίσως ο δικός μας τρόπος δεν ήταν προσιτός σε αυτούς τους ανθρώπους. Με το να κουνάμε το δάχτυλο δεν κερδίζουμε τίποτα. Το να πείθουμε με γεγονότα, με αποδείξεις, είμαστε εμείς οι κερδισμένοι», πρόσθεσε.

Τέλος, η ίδια θεωρεί ότι δεν θα επέλθει άλλο lockdown. «Εάν κατορθώσουμε μέχρι τέλη Αυγούστου και φτάσουμε το 80% εμβολιασμένων, μπαίνουμε σε έναν ασφαλή χειμώνα. Αν δεν το πετύχουμε, γυρίζουμε πίσω. Σε lockdown δε θα μπούμε, εκτός αν υπάρχουν μερικές περιοχές ή πόλεις που θα μπουν για μερικές μέρες. Δεν αντέχει η οικονομία αλλά lockdown», κατέληξε.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά