1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: ΕΔΕ για χειρούργο που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: ΕΔΕ για χειρούργο που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: ΕΔΕ για χειρούργο που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη

0

Ένορκη Διοικητική Εξέταση ξεκίνησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για χειρουργό που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή εν ώρα εφημερίας παρότι οι παθολόγοι είχαν  είχαν παραπέμψει το περιστατικό σ’ αυτόν, στη Χειρουργική Κλινική, τρεις φορές.

Όπως απεδείχθη, είχαν δίκιο, αφού όταν οι συνοδοί του αγανακτισμένοι έφυγαν από το Νοσοκομείο και μετέφεραν το κοριτσάκι στο Ιδιωτικό Κέντρο «Λητώ», στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι είχε έντονο πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας και μάλιστα αν αργούσαν θα μπορούσε να είχε υποστεί και σηψαιμία. Την ΕΔΕ έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Ανδρέας Μαζαράκης.

Μάλιστα, απ’ ότι φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού στο εν λόγω νοσοκομείο έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό «κόντρα» μεταξύ παθολόγων και χειρούργων. «Κόντρα» που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια για τους ασθενείς.

Η καταγγελία ανέφερε πως ο εφημερεύων χειρουργός αρνείτο να εξετάσει το παιδί προκειμένου να μην κάνει ο ίδιος την «λάντζα» (δηλαδή να λάβει αίμα από το κορίτσι, να κάνει μετρήσεις κ.λπ.). Άρνηση, η οποία θα μπορούσε να είχε τραγικά αποτελέσματα για το παιδί!

Ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση, δίνοντας τη δική του άποψη για το συμβάν. Και ο ίδιος πάντως ζητά να λάμψει η αλήθεια.

Θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» υπήρξε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία της καταγγέλλουσας συνοδού της ανήλικης – η οποία τυγχάνει και νοσηλεύτρια – με τον διοικητή Δημήτρη Μπάκο.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά