1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Παχυσαρκία: Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου!
Παχυσαρκία: Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου!

Παχυσαρκία: Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου!

0

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 650 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με παχυσαρκία σήμερα.

Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους εδώ και χρόνια, ακόμα και δεκαετίες. Μιλώντας μαζί τους θα διαπιστώσετε ότι έχουν δοκιμάσει κάθε δυνατό τρόπο για να χάσουν βάρος, το οποίο όμως κάθε φορά ξαναπαίρνουν.

Πολλοί έχουν παγιδευτεί σε αυτόν τον ατελείωτο φαύλο κύκλο αυξομείωσης του βάρους.

Στη ζωή ενός ατόμου με παχυσαρκία υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η αντίληψη της κοινωνίας ότι οι άνθρωποι που ζουν με παχυσαρκία έχουν επιλέξει αυτό τον δρόμο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Υπάρχει μια επιστημονική κοινότητα που αναγνωρίζει την παχυσαρκία ως μια σύνθετη νόσο με ισχυρές γενετικές, περιβαλλοντικές και νευροβιολογικές επιρροές. Αυτή η κοινότητα πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι που ζουν με παχυσαρκία δεν έχουν λάβει ποτέ την κατάλληλη περίθαλψη και υποστήριξη που τους αξίζει για να διαχειριστούν το βάρος τους.

Τα νέα δεδομένα σχετικά με την παχυσαρκία γεννούν την ελπίδα ότι ο φαύλος κύκλος αυξομείωσης βάρους μπορεί να διακοπεί εάν βελτιωθεί το επίπεδο επιστημονικής κατανόησης της νόσου και των τρόπων αντιμετώπισής της. Τα άτομα που ζουν με παχυσαρκία μπορούν και θα πρέπει να υποστηρίζονται από επαγγελματίες υγείας χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και με βάση την επιστημονική γνώση.

Εάν αναζητάτε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την επιστήμη πίσω από την παχυσαρκία, τις αιτίες της και τις αποδεδειγμένες θεραπευτικές επιλογές, η ιστοσελίδα Mintoxeisvaros.gr είναι το σωστό μέρος για να ξεκινήσετε.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά