1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Συνεργασία Περιφέρειας με το Υπουργείο Υγείας
Συνεργασία Περιφέρειας με το Υπουργείο Υγείας

Συνεργασία Περιφέρειας με το Υπουργείο Υγείας

0

Σε συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη, αποφασίστηκε η εκπόνηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των νοσοκομειακών δομών και ιδιαίτερα την εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού.

Τα Νοσοκομεία της Αττικής θα ενδυναμωθούν με μηχανήματα προϋπολογισμού περίπου 23 εκ. ευρώ σύμφωνα με τη προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Συνάμα η Περιφέρεια θα φροντίσει με νέα  προγράμματα για  τον ίδιο σκοπό και τη θωράκιση της πρόληψης υγείας με πόρους του ΕΣΠΑ.

Όσο αφορά στην ετοιμότητα της Περιφέρειας ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού, στα περισσότερα νοσοκομεία, στα οποία όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες διαμόρφωσης των σχετικών χώρων που θα υποδεχθούν τα μηχανήματα.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε σχετικά: «τα κονδύλια για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων θα έπρεπε να δοθούν από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Υγείας, μέσω ΈΣΠΑ και όχι από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Δεν ήταν αρμοδιότητα της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Αττικής, να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά αρμοδιότητα της διαχειριστικής αρχής του Υπ. Υγείας».

Η Περιφέρεια πλέον προτίθεται να συμβάλλει στην ενίσχυση των νοσοκομείων από πόρους ΕΣΠΑ κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο φορέων  θα εκπονηθούν προγράμματα θωράκισης και πρόληψης υγείας, τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

«Στόχος μας είναι να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προκειμένου όσο πιο άμεσα γίνεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία προς όφελος των πολιτών και της δημόσιας υγείας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

 


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά