1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Σφοδρή κόντρα Πλεύρη-ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση της καραντίνας από τον Αλέξη Τσίπρα
Σφοδρή κόντρα Πλεύρη-ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση της καραντίνας από τον Αλέξη Τσίπρα

Σφοδρή κόντρα Πλεύρη-ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση της καραντίνας από τον Αλέξη Τσίπρα

0

Στα «μαχαίρια» βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν τήρησε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη νόσηση με κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τ/σ OPEN ανέφερε: «Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση πως πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω των πυρκαγιών πληροφορήθηκε ότι έχει κορωνοϊό. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, υπάρχουν πέντε ημέρες απομόνωσης και δεν μετρά η πρώτη μέρα. βρισκόταν στην τέταρτη ημέρα στις 24 Ιουλίου. Αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη ημέρα, ήταν στην πέμπτη ημέρα. Βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να ήταν σε καραντίνα. Ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα, θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα».

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος απέστειλε αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ χαρακτήρισε τον Υπουργό Υγείας «ακροδεξιό τρολ» και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Μάλιστα, ακολούθησε και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε.

Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.

Αλλά ποιον  έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται».


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά