1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Σ.Κυριακίδου: Χρηματοδότηση από τους G20 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Σ.Κυριακίδου: Χρηματοδότηση από τους G20 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σ.Κυριακίδου: Χρηματοδότηση από τους G20 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

0

Άμεση χρηματοδότηση από τους G20 ζήτησε η Επίτροπος της Κύπρου, Στέλλα Κυριακίδου, για τις παγκόσμιες ανάγκες σε σχέση με τον κορωνοϊό. “Αυτή θα είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον”, ανέφερε η Επίτροπος σε κοινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών της ομάδας των G20, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της παρέμβασής της, η Επίτροπος Κυριακίδου υπενθύμισε στους Υπουργούς, ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας που μπορεί κανείς να ανακαλέσει στη μνήμη του και οι κυβερνήσεις κρίνονται από τη συλλογική ανταπόκριση τους.

Ενώ μάλιστα, τόνισε, έχει σημειωθεί πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίων, θεραπευτικών και διαγνωστικών τεστ κατά του κορωνοϊού, η τρέχουσα χρηματοδότηση για τις παγκόσμιες προσπάθειες εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής, σε ό,τι αφορά τις παγκόσμιες ανάγκες.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε εν μέσω των συνεχιζόμενων παγκόσμιων προσπαθειών για επιτάχυνση της ανάπτυξης, κατασκευής και ισότιμης διανομής των διαγνωστικών τεστ, των διαθέσιμων θεραπευτικών και των υπό κατασκευή εμβολίων, για τους πολίτες όλων των χωρών.

Η Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορωνοϊό, υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, ξεκίνησε σε στενό συντονισμό με την Κομισιόν και συγκεντρώνει κυβερνήσεις, επιστήμονες, επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών, παγκόσμιες φιλανθρωπικές οργανώσεις και παγκόσμιους οργανισμούς υγείας.

Η Επίτροπος Κυριακίδου τόνισε ακόμη ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, παρουσιάζεται έλλειμμα προϋπολογισμού 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Παγκόσμια Πρωτοβουλία/ ACT-Accelerator, εκ των οποίων 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν τους επόμενους τρεις μήνες.

Για το λόγο αυτό κάλεσε τα μέλη της G20, ως κατέχοντες τον ηγετικό ρόλο στην σχετική πρωτοβουλία, να βρουν δημιουργικές λύσεις για την προσέλκυση της απαραίτητης χρηματοδότησης. Είτε μέσω συνεργασιών και συνεργιών με τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών και τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά