1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Τα αντιγριπικά εμβόλια αναμένεται να διατεθούν σε τρεις χρονικές περιόδους
Τα αντιγριπικά εμβόλια αναμένεται να διατεθούν σε τρεις χρονικές περιόδους

Τα αντιγριπικά εμβόλια αναμένεται να διατεθούν σε τρεις χρονικές περιόδους

0

Σε τρεις δόσεις θα διατεθούν  στη χώρα μας 4.000.000 αντιγριπικά εμβόλια. Η πρώτη που αφορά 2.180.000 εμβόλια αναμένεται να αποσταλεί στις φαρμακαποθήκες, από τις εταιρείες Βιανέξ, Mylan και Glaxo, από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση πάρθηκε στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης , ο ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Φιλίππου, η Πρόεδρος της  Εθνικής  Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου και ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Ιωάννης Κυριόπουλος.

Η δεύτερη δόση θα περιλαμβάνει πάνω από 1.000.000 εμβόλια και θα διατεθεί μεταξύ 20 και 25 Οκτωβρίου από τις εταιρείες Βιανέξ (820.000 εμβόλια) και Μylan (200.000 εμβόλια). Η τρίτη με 800.000 εμβόλια θα προέλθει μόνο από τη Βιανέξ θα αποσταλεί στις φαρμακαποθήκες περίπου στις 15 Νοεμβρίου.

Η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου θα μπορεί να γίνεται από τις 28/9, διότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν θα επιτρέπει την έκδοση συνταγής για αντιγριπικά εμβόλια μέχρι τις 27/09/2020.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά