1. Home
  2. Το
  3. πρωτοσέλιδο
  4. Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα
Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα

Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα

0

Προβληματισμό εγείρει η  ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε από σήμερα να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, για εργαζόμενους και κοινό, πλην των εκκλησιών. Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Από σήμερα, Τετάρτη γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για εργαζόμενους και για πελάτες σε:

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες
  • καταστήματα τροφίμων
  • ιατρεία
  • ασανσέρ
  • καταστήματα λιανικής
  • κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

«Η αυστηροποίηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δεν γίνεται για τιμωρητικούς λόγους. Γίνεται προληπτικά για το συλλογικό καλό. Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών, ανάμεσά τους και τη χρήση μάσκας, με την οποία να χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε δε ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται συναθροίσεις, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως : «Η «ισχυρή σύσταση» και η «υποχρεωτική χρήση» συνιστά για εμάς τους γιατρούς ένα ισχυρό «πρέπει» για την προφύλαξη της υγείας μας. Αν τώρα έρχεται η κοινωνία και ανταπαντά ότι για να εφαρμόσουμε το μέτρο πρόληψης χρειαζόμαστε να μπει πρόστιμο από την πολιτεία, τότε αυτό εμάς ως γιατρούς μας προκαλεί θλίψη.

Επιπρόσθετα μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα, ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων, τόνισε ότι: «Δεν αργήσαμε να πάρουμε το μέτρο της μάσκας, πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Τα αυξημένα κρούσματα στα αστικά κέντρα, μας οδήγησαν να πάρουμε αυτή την απόφαση.

Δεν είναι η δουλειά μας ως επιστήμονες να έχουμε καταγγελτικό λόγο και να κουνάμε το δάκτυλο σε κανέναν, πρέπει όμως να συμμορφωνόμαστε».

Η Εκκλησία της Ελλάδος προτρέπει τις ευπαθείς ομάδες να μένουν σπίτι τους, η οδηγία που έχει εκδοθεί από την Εκκλησία είναι καλή και μας καλύπτει σε κάθε περίπτωση.

Στο άνοιγμα των σχολείων πρέπει να πάμε το Σεπτέμβρη με τον μικρότερο δυνατό αριθμό κρουσμάτων.

Το «υποχρεωτικό» το «μη υποχρεωτικό» ή «ισχυρή σύσταση»…δεν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις…. η άμυνα μας είναι η γνώση που αποκτήσαμε εδώ και πέντε μήνες και δεύτερον η προστασία μας με τη χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών κλπ».


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά