1. Home
  2. Επιχειρηματικότητα
  3. Friesland Campina Hellas: Οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge»
Friesland Campina Hellas: Οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge»

Friesland Campina Hellas: Οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge»

0

Η Friesland Campina Hellas, σε μία ξεχωριστή τελετή την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, βράβευσε τους νικητές του 1ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge», που σκοπό είχε να αναδείξει τη δύναμη της ιδέας, να συμβάλει στην καινοτομία της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, αλλά και να σηματοδοτήσει την αξία της συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής – επιστημονικής κοινότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε: «Με τον διαγωνισμό επεκτείνουμε τους δεσμούς που έχουμε με την ελληνική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, κάνοντας ένα ακόμα βήμα ανάπτυξης στην αλυσίδα γάλακτος που αντιπροσωπεύουμε. Οι ιδέες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, έθεσαν τους στόχους του Αύριο και κυρίως μας έφεραν κοντά σε νέους επιστήμονες, γιατί «Μία καλή ιδέα … αξίζει να γίνεται πράξη!».

Αναφερόμενος στη FrieslandCampina Hellas τόνισε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό για την εταιρεία, καθώς γιορτάζει τα 90 χρόνια παρουσίας του ΝΟΥΝΟΥ στην Ελλάδα.

Τα βραβεία του διαγωνισμού

Τα βραβεία του διαγωνισμού ήταν τέσσερα. Ωστόσο, δόθηκαν επιπλέον τρεις ακόμη τιμητικές βραβεύσεις, χάρις στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ιδεών που κατατέθηκαν. Συγκεκριμένα, στο Διαγωνισμό NOYNOY Idea Challenge απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:

 

  • Χρηματικό έπαθλο αξίας €2000 στην ιδέα «Καινοτόμα και λειτουργικά προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού»
  • Πιλοτική εφαρμογή της ιδέας στις εγκαταστάσεις της FrieslandCampina Hellas για τη «Βελτίωση της υγείας και της ευζωίας των μηρυκαστικών ζώων, με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων μέσω εμπλουτισμού των ζωοτροφών»
  • Ένταξη στη θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ιδέα «Παρασκευή καινοτόμου ροφήματος από αβοκάντο με αξιοποίησή του ορού στραγγιστού γιαουρτιού»
  • Έμμισθη πρακτική άσκηση εξάμηνης διάρκειας στην FrieslandCampina Hellas στην ιδέα «BioEnvi – Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την ενίσχυση της αποδοτικότητας της ανακύκλωσης»
  • Πιλοτική εφαρμογή στο εργοστάσιο της FrieslandCampina Hellas στην Πάτρα στην ιδέα «Ευφυή, Βιώσιμα Κτίρια Γαλακτοβιομηχανίας για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος με χρήση αισθητήρων»
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Innovation Centre της FrieslandCampina στο Wageningen της Ολλανδίας για τα «Καινοτόμα και λειτουργικά προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού»
  • Business induction στην ανάπτυξη και λανσάρισμα νέου προϊόντος από την FrieslandCampina Hellas για την «Παρασκευή καινοτόμου ροφήματος από αβοκάντο με αξιοποίησή του ορού στραγγιστού γιαουρτιού».

 

Στη φωτογραφία από αριστερά: Κωνσταντίνος Μαγγιώρος (Διευθύνων Σύμβουλος FrieslandCampina Hellas και Νοτιοανατολικής Ευρώπης), Caspar Veldkamp (Πρέσβης της Ολλανδίας), Γιάννης Καλογήρου (Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ & της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ

 


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά