Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον θάνατο, υποστηρίζει νέα γαλλική μελέτη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία αυξάνεται κατά 14%, με κάθε αύξηση της ποσότητας των επεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνουμε κατά 10%.
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας επεξεργασμένων φαγητών μπορεί να αποτελεί σημάδι για άλλες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, παράγοντες τους οποίους οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους.
Υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, υπερεπεξεργασμένα όπως τα ονομάζουν ερευνητές από τις ΗΠΑ. Η δεύτερη κατηγορία τροφίμων είναι και αυτά που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγετε.
Πρόκειται για βιομηχανικές συνθέσεις που τυπικά περιέχουν πέντε ή περισσότερα συστατικά και μπορεί να περιέχουν, για παράδειγμα, υδρογονωμένα έλαια, βαφές ή βελτιωτικά γεύσης, χρώματα και άλλα προσθετικά που δεν υπάρχουν σε άλλες επεξεργασμένες τροφές.