1. Home
  2. Διατροφή
  3. Άνοιξη στεφανωμένη με άνθη κερασιάς
Άνοιξη στεφανωμένη με άνθη κερασιάς

Άνοιξη στεφανωμένη με άνθη κερασιάς

0

Η εποχή των κερασιών! Τα κεράσια έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία.

Όσο για τον τόπο καταγωγής του φρούτου, κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά , ωστόσο οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι προερχόταν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας (εξ ου και το όνομα) κοντά στον Εύξεινο Πόντο. Ο Ρωμαίος στρατηγός  Λούκουλος τα ανακάλυψε και τα έφερε στην Ιταλία. Τα κεράσια είναι γλυκά, όξινα και στυφά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό.

Είναι επίσης αντιοξειδωτικά και περιέχουν μπόλικη  βιταμίνη C, μας παρέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μελατονίνη.

Η κατανάλωσή τους συνδέεται με την ανακούφιση από τον πόνο, την πρόληψη καρδιακών παθήσεων και τη μείωση της φλεγμονής.

Υπάρχουν περισσότερες από 1000 διαφορετικές ποικιλίες κερασιών, με περισσότερες από 500 γλυκών κερασιών και άλλες τόσες ξινοκέρασων. Μόλις, όμως, το 20% αυτών καταναλώνεται ευρέως.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση χυμού κερασιών μειώνει την αϋπνία σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, προφανώς λόγω της περιεκτικότητάς τους σε μελατονίνη.

Στην Ελλάδα, τα περίφημα γλυκά του κουταλιού γίνονται τόσο από τις γλυκές όσο και από τις υπόξινες ποικιλίες. Τα δε κουκούτσια, χρησιμοποιούνται για να δίνουν άρωμα στο «μπράντυ»!


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά