1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Ημερίδα «Παιδί και καρκίνος – Πέρα από τον φόβο»
Ημερίδα «Παιδί και καρκίνος – Πέρα από τον φόβο»

Ημερίδα «Παιδί και καρκίνος – Πέρα από τον φόβο»

0

Πώς νιώθει ένας γιατρός, όταν πρέπει να ανακοινώσει σε έναν γονιό ότι το παιδί του πάσχει από καρκίνο; Πώς συγκρούεται ο επαγγελματισμός του παιδο-ογκολόγου με το συναίσθημα του ανθρώπου; Πώς βιώνει η οικογένεια και το παιδί την ανακοίνωση της ασθένειας, αλλά και την περίοδο των θεραπειών; Πόσο επηρεάζει η ψυχολογία τις θεραπείες τους; Και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση και οι άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες όπως οι ψυχολόγοι, οι δάσκαλοι των νοσοκομείων και το υποστηρικτικό προσωπικό;

Όλα αυτά θα συζητήσουμε στις 15 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, μεταξύ 16:30 – 19:00, στην ημερίδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών της χώρας μας.

Μέσω βιωματικών εμπειριών, η ημερίδα θα εστιάσει στο ψυχολογικό βάρος που καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το παιδί και η οικογένειά του, όσο και ο επαγγελματίας υγείας που εργάζεται στο παιδο-ογκολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου. Παιδιά και οικογένειες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο θα μας μιλήσουν για τα συναισθήματα που βίωσαν – ή εξακολουθούν να βιώνουν – και το θα συζητήσουν ΜΑΖΙ με τους κορυφαίους γιατρούς μας. Χέρι – χέρι θα πορευτούν σε μία κοινή συζήτηση που σκοπό έχει να ενώσει τους ανθρώπους, πέρα από κάθε επαγγελματική ιδιότητα.

Από την ημερίδα, δεν θα λείψει και η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής που έζησαν γονείς, παιδιά και γιατροί, καθώς η ανάδειξη της σημασίας της για ένα «αύριο», χωρίς φόβο.

Η Ημερίδα της 15ης Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος (Ερατοσθένους 13, Παγκράτι), αλλά και μέσω livestream στο YouTube κανάλι του οργανισμού. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο https://tinyurl.com/gogold-makeawishgr.


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά