1. Home
  2. Επικαιρότητα
  3. Ο ΟΠΑΠ ανακαινίζει το «Παίδων».
Ο ΟΠΑΠ ανακαινίζει το «Παίδων».

Ο ΟΠΑΠ ανακαινίζει το «Παίδων».

0

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε πλήρως ανακαινισμένο, έναν από τους μεγαλύτερους ορόφους του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» και ολοκλήρωσε έτσι το μεγαλύτερο μέρος της ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Στα εγκαίνια των δύο πλήρως εκσυγχρονισμένων νοσηλευτικών μονάδων παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: « ευχαριστούμε όσους συμβάλουν στην ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων βελτιώνοντας την υποδομή τους»

Ο κος Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στον ανακαινισμένο τέταρτο όροφο του νοσοκομείου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 1.610 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 70 κλινών. Ο πλήρης εκσυγχρονισμός των νοσηλευτικών μονάδων εντάσσεται στο έργο ολικής ανακαίνισης που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού».

«Έχουμε ανακαινίσει το 64% των νοσοκομείων Παίδων»

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ,  Καμίλ Ζίγκλερ, είπε ότι «εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, η κοινωνική συνεισφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του ΟΠΑΠ. Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία μας για την πλήρη ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Μέσα σε πέντε χρόνια από την έναρξη του έργου, έχουμε ανακαινίσει το 64% των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για τη στήριξη της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νέα γενιά της Ελλάδας είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε, λοιπόν, πολύ υπερήφανοι για το φιλόδοξο έργο μας, που αφορά στην πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας.».

Από την πλευρά του ο κοινός διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Εμμανουήλ Παπασάββας, επισήμανε ότι ο ΟΠΑΠ είναι πολύτιμος αρωγός των νοσοκομείων και συμπλήρωσε : «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την ευγενή προσφορά και την άψογη συνεργασία από το 2014, που ξεκινήσαμε αυτό το μεγάλο έργο ζωής».


 

Διαβάστε και ψηφιακά την έντυπη έκδοση "ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ σήμερα"

Κυκλοφορεί σε πάνω από 2.000 σημεία πανελλαδικά