1. Home
  2. Διατροφή
  3. H πιο χριστουγεννιάτικη σούπα σελινόριζας από τον chef Γιώργο Τσούλη
H πιο χριστουγεννιάτικη σούπα σελινόριζας από τον chef Γιώργο Τσούλη

H πιο χριστουγεννιάτικη σούπα σελινόριζας από τον chef Γιώργο Τσούλη

0

Ο γνωστός μάγειρας μοιράζεται μαζί μας την απόλυτη συνταγή για τη χριστουγεννιάτικη σούπα σελινόριζας.

Eνα βήμα μακριά από το χριστουγεννιάτικό τραπέζι και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε στους αναγνώστες μας την πιο νόστιμη και συνάμα υγιεινή συνταγή, που θα εντυπωσιάσει το δικό σας στομάχι  και όσων τη δοκιμάσουν. Επικοινωνήσαμε με τον πιο θετικό και δημιουργικό chef, Γιώργο Τσούλη, για να μας δώσει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα μυστικά της σούπας σελινόριζας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1.500 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • λάδι τρούφας (όσο επιθυμείτε εσείς)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

χριστουγεννιάτικη σούπα σελινόριζαςΓια τα γιορτινά σας τραπέζια, σας έχω την ιδανική συνταγή… Την πιο βελούδινη και απόλυτα γευστική χριστουγεννιάτικη σούπα σελινόριζας! Μυρωδάτη, θρεπτική, χειμωνιάτικη σούπα που, σας υπόσχομαι, θα πάθετε «ζαβλαμά», εσείς και οι αγαπημένοι σας που θα τη μοιραστούν μαζί σας!

Είναι μία εύκολη συνταγή και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλά. «Μη Mασάτε» και απλά ακολουθήστε τις οδηγίες μου.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Επειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου δύο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα. Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για μία περίπου ώρα με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε περίπτωση που δούμε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, δεν αγχωνόμαστε! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.

Μόλις είναι έτοιμη η σούπα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi σε δόσεις.

Τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι τρούφας επιθυμούμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φουντούκια.

Η σούπα μας είναι πανέτοιμη και ήρθε η ώρα να την απολαύσουμε! Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά!

Για περισσότερες συνταγές και #tsoulomageiremata οι πιο «ζαβλαμαδίστικες» συνταγές σάς περιμένουν στο giorgostsoulis.com!

Γιώργος ΤσούληςAbout Giorgos Tsoulis:

Ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές βραβευμένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων και έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο. Με το μοναδικό του ταπεραμέντο και την αμεσότητα στην επικοινωνία, ο Chef Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού που τον ακολουθεί πιστά (IG: @giorgos_tsoulis) και εμπιστεύεται τις συνταγές του που ανανεώνονται καθημερινά στο giorgostsoulis.com. Τηλεοπτικά φέτος τον απολαμβάνουμε κάθε Τρίτη και Παρασκευή στον Alpha TV μέσα από την κουζίνα της εκπομπής Pop Up, ενώ κάθε Παρασκευή στις 16.00 μοιράζεται μαζί μας νέο video μαγειρικής #ΜηΜασάς μέσα από το YouTube κανάλι του @GiorgosTsoulis.

 

Φωτογραφίες: Σωτήρης Μπούγας @sotirisbougas

 

Πηγή: Εφημερίδα “Περί Υγείας”