Τηλέμαχος Λαβίδας: “Η Lavipharm σε νέα ανοδική πορεία…”
Ο κ. Λαβίδας κάνοντας μια ιστορική αναδρομή παραδέχτηκε ότι δεν πήγε καλά η Αμερική και μετά το 2016 η οικογένειά του βοήθησε ώστε η εταιρία να πάρει χρόνο από τις τράπεζες και να αναδιαρθρωθεί.
Το 2019 άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα και η πρόσληψη του κ. Γιαννουλέα στη θέση του CEO ήταν σημαντική όπως και οι άλλες αλλαγές που έγιναν στο management όπου αντικαταστάθηκαν 13 από τα 18 στελέχη. Ο κ. Λαβίδας επεσήμανε ότι είναι εφικτός ο στόχος ο κύκλος εργασιών να έχει τετραπλασιαστεί το 2026 και να ξεπεράσει τα 112 εκ ευρώ.
Χαρακτήρισε επιτυχία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενώ στελέχη του ομίλου επεσήμαναν ότι επίκειται συμφωνία με τις τράπεζες που θα οδηγήσει σε μείωση του spread των δανείων στα 3,5% από 4% που είναι σήμερα με προοπτική δραματικής μείωσης τα επόμενα χρόνια εφ όσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι.
Ο κ. Λαβίδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού της οικογένειας υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αποτίμησης της εταιρείας βάζοντας ωστόσο τον ελάχιστον πήχη για μέλλον στα επίπεδα του 30%.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων γιατί δεν συμμετείχαν ως ανάδοχοι οι τράπεζες στην αύξηση κεφαλαίου, στελέχη του ομίλου Lavipharm ισχυρίστηκαν ότι η επιλογή ήταν να πάνε με την Ανάδοχο αποκλειστικά την Ambrosia Capital του κ. Τάσου Αστυφίδη .